Effectief stoppen met roken

Effectief stoppen met roken

De meest effectieve manier om te stoppen met roken

Wellicht ken je de gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door roken. Stoppen met roken is echter geen gemakkelijk proces. Als je wilt stoppen met roken, moet je een krachtige persoonlijke reden hebben. Je moet een reden bepalen om te stoppen met roken. Je kunt bijvoorbeeld stoppen met roken omdat je longkanker wilt voorkomen of omdat je je gezinsleden wilt beschermen. Als je deze slechte gewoonte met succes wilt afleren, heb je misschien wat hulp nodig van een professional, zoals een stoppen met roken huisarts. Daarnaast moet je je doel bepalen. Mensen die niet roken zien er gezonder en jonger uit. Dit doel zal je  motiveren om een ​​stoppen met roken programma te volbrengen.

 

Je moet van alles voorbereiden als je hebt besloten ik stop met roken. Je moet voorbereid zijn om nicotine verslaving aan te pakken. Je kunt een arts raadplegen om te vragen naar de effectieve methoden die je kunnen helpen. Je moet bijvoorbeeld mogelijk een programma om te stoppen met roken, medicijnen, counseling of hypnose volgen. Houd er rekening mee dat het roken van tabak gepaard gaat met psychologische gewoonten en lichamelijke verslaving. Dus wanneer je de nicotine consumptie elimineert, kan je lichaam afkickverschijnsel roken krijgen, zoals hoofdpijn, stemmingswisselingen, slapeloosheid, depressie, verhoogde eetlust en vermoeidheid. Houd er rekening mee dat deze symptomen tijdelijk zijn. Je moet je dus concentreren op je intentie om te stoppen met deze slechte gewoonte. Hoe stoppen met roken? Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om te stoppen met het roken van sigaretten.

Een plan maken om te stoppen met roken

Een goed voorbereide planning kan zorgen voor hulp stoppen met roken. Allereerst moet je bepalen wat voor soort roker je bent. Ben je een zware roker of een sociale roker? Elke persoon heeft mogelijk een behandeling nodig om deze gewoonte te vermijden. Vervolgens kun je je plan starten door een stopdatum in te stellen. Je moet een datum kiezen en deze op een stuk papier schrijven. Dan kun je deze datum een titel geven met “Ik wil stoppen met roken”. Je moet alle mensen om je heen vertellen dat je gestopt bent met roken. Daarnaast kun je om hun steun vragen, zodat ze je kunnen aanmoedigen om je doel te bereiken. Indien mogelijk kun je vrienden vinden die samen met je willen stoppen met roken. Zo help je elkaar bij het stoppen met roken.

 

Bovendien moet je anticiperen op eventuele uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen bij het stoppen roken. Je moet bijvoorbeeld voorbereid zijn op de stoppen met roken gevolgen, zoals moe na stoppen met roken, vermoeidheid, hoofdpijn, hunkering naar sigaretten, rusteloosheid, constipatie en concentratieproblemen.  Je moet je altijd houden aan het roken afbouw schema dat je hebt ingesteld. Een afbouwen roken schema helpt je om zo snel mogelijk te stoppen met deze slechte gewoonte. Vervolgens moet je alle tabaksproducten uit je huis en werkplek verwijderen. Mogelijk moet je de kleding wassen die naar rook ruikt. Indien nodig moet je je auto wassen en het tapijt en de gordijnen reinigen. Zo ruik je geen sigaret. Ten slotte moet je een arts vragen hoe je kunt stoppen met roken. De arts zal eventuele behandelingen en medicijnen  voorstellen.

Sommige behandelingen ondergaan

Als je informatieve teksten over roken leest, zal je veel behandelingen vinden die helpen om te stoppen met roken. Je kunt de beste hulp bij het stoppen met roken bepalen op basis van je leeftijd en persoonlijke voorkeur. Verschillende soorten behandelingen die je kunt proberen, zijn acupunctuur roken, nicotinevervangende therapie, stoppen met roken met Champix, NHG stoppen met roken behandeling en laseren roken behandeling. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke behandeling de beste is. Dit komt omdat het resultaat bij elke persoon anders kan zijn.

 

Gezien verschillende hierboven genoemde behandelingen, ben je misschien nieuwsgierig naar hoe werkt Champix en wat doet Champix om te helpen stoppen met roken. Hulp met stoppen met roken van champix zal gemakkelijker zijn, omdat dit geneesmiddel het verlangen naar nicotine kan verminderen. Het helpt je ook om eventuele symptomen en gevolgen van het stoppen met roken kwijt te raken. Champix stoppen met roken is ​​helaas niet voor langdurig gebruik. Een andere methode te stoppen met roken is door middel van nicotinevervangende therapie. Dit medicijn bevat een laag nicotinegehalte. Deze stoppen met roken medicatie kan de gevolgen van stoppen met roken verminderen. Het kan bijvoorbeeld vermoeidheid en een slecht humeur verminderen. Nicotinevervangende therapie is beschikbaar in de vorm van kauwgom, huidpleisters, tabletten, inhalatoren en mondspray. Deze stoppen met roken hulpmiddelen zijn sterk aan te raden.

 

Een ander geneesmiddel dat kan helpen om te stoppen met roken is Bupropion of Zyban. Je kunt Zyban kopen in de apotheek. Dit geneesmiddel is echter alleen op recept verkrijgbaar. Helaas is dit geneesmiddel niet veilig voor personen onder de 18 jaar, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met een bipolaire stoornis. Als je op zoek bent naar een andere methode om te stoppen met roken, kun je een e-sigaret proberen. Dit elektronische apparaat kan de rookeffecten verminderen aangezien je de nicotine inhaleert zonder andere schadelijke stoffen zoals koolmonoxide en teer. De e-sigaret kan de veiligste en meest effectieve manier zijn om te helpen stoppen met roken.

Enkele effecten van stoppen met roken beheren

Na het volgen van tips om te stoppen met roken, kun je verschillende effecten op je lichaam ervaren. Je kunt last krijgen van ontwenningsverschijnselen van nicotine. Veel mensen worden ziek na het stoppen met roken. Je kunt je bijvoorbeeld moe voelen na het stoppen met roken of vermoeidheid na het stoppen met roken ervaren. Als je vermoeid bent moet je rusten en proberen te ontspannen. Bovendien kunnen sommige mensen pijn longen na stoppen met roken ervaren en stoppen met roken diarree. Wanneer je gezondheid verslechtert, moet je met je arts praten om de beste medicatie te krijgen. Andere mensen kunnen een dikke buik na stoppen met roken krijgen. Je kunt het voorkomen door bewust gezond te eten.

 

Als je kiest voor een Shampix behandeling, zorg er dan voor dat je de bijwerkingen kent. De bijwerkingen zijn meestal het ergste in de eerste paar weken van het innemen van dit medicijn. Het kan zijn dat de bijwerkingen lijken op de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, keelpijn, verkoudheid, moeite met slapen en hoofdpijn. Je kunt altijd een paracetamol of iets anders slikken om deze bijwerkingen tegen te gaan. Contacteer je arts als de bijwerkingen erger worden. Bij ernstige klachten zoals hevige koorts of hartkloppingen moet je meteen contact op nemen.

 

Toch mag je gewoon Champix en alcohol combineren tijdens het slikken van dit medicijn. Alleen is het roken natuurlijk sterk afgeraden. Als men echter stopt met roken neemt het lichaam sneller medicijnen op in het bloed, omdat er geen nicotine meer in het lijf zit. Hierdoor is het aan te raden op te passen met hoge doseringen van andere medicijnen en pijnstillers.  Je hebt een grote kans dat je zorgverzekering deze medicijnen vergoed. Champix vergoeding menzis krijg je alleen indien je deelneemt aan gedragsmatige ondersteuning. Dit kan persoonlijke (telefonische) begeleiding of groepstraining zijn. De vergoeding bedraagt maximaal 3 maanden.

Tips om te stoppen met blowen

Voor veel mensen is het moeilijk om te stoppen met blowen.In principe kun je dezelfde methode gebruiken om te stoppen met roken. Je kunt diverse hulp bij stoppen met blowen krijgen en jezelf goed voorbereiden met een checklist. Er zijn een aantal stappen die je moet nemen.

 

Ten eerste moet je een doel stellen, wil je minderen of stoppen? Maak vervolgens afspraken met jezelf en schrijf die op. Noteer vervolgens wanneer en waar je trek krijgt en schrijf elke situatie op die riskant voor je is om toch te gaan blowen. Probeer na te denken over hoe je hier op een andere manier op kunt reageren. Als je ook nog rookt, kun je misschien eerst puur stoppen met roken of vica versa. Dit maakt het wat makkelijker. Bereid je voor op de effecten die je gaat ervaren bij het minderen en stoppen en bereid je voor op de trek die je zeker gaat ervaren. Zolang je goede doelen hebt gesteld, moet je gewoon moedig blijven en het vol houden. Het kan zijn dat je stoppen met blowen vermoeidheid gaat ervaren, maar bedenk dat dit alleen tijdelijk is. Hoe stop je met blowen? Houdt je aan het plan en geef niet op!

 

Vorig artikel Snel afvallen: tips, strategieën en medicatie voor effectief gewichtsverlies
Volgend artikel Alles wat je moet weten over kinkhoest